bvc besökIdag gick vi till bvc, skulle inte dit föränn nästa tisdag igentligen men jag ville prata med barnmorskan om Mirabelles ev allergi.
Vi har ju testat en ersättning för allergi sedan den 23 aug, läkaren ringde i fredags och han ville att vi skulle fortsätta med ersättningen några dagar till. Så vi köpte en till burk ersättning. Den burken kostar ca200 kr, vi har använt 2 såna burkar sedan den 23e. Det är hutlöst pris på denna maten alltså och den innehåller ju inte mycket.
Iaf så tog den slut igår så vi började med NAN igen som vi skulle för att se om hon reagerade på den och det gjorde hon rätt snabbt. När vi skulle gå och lägga oss igår så ser vi att hon hade fått rådnader och prickar vilket hon inte hade tidigare på dagen eller sedan vi började med den nya ersättningen. Imorse kräktes hon även upp rätt mycket mat, alltså inget kaskad-kräkning men väldigt mycket mat. Och det sa barnmorskan att det var inte normalt så hon trodde att det berodde på allergi.
Så hon tyckte att ja skulle kontakta läkaren som hade hand om Mirabelle på sjukhuset och fick ett telefonnr. Så jag ringde honom och han tyckte att det lät som om hon var allergisk så han skrev ut ersättningen till henne så vi inte behöver betala lika mycket. Dock vet ja inte hur mycket men hoppas iaf på halva priset. Men huvudsaken hon mår bra så får det kosta vad det kosta vill.
Vi vägde henne också och hon hade gått upp rätt mycket i vikt sedan vi började med allergi-ersättningen. Vilket jag antog var rätt bra, hon sa inget om det iaf.

Mirabelles viktökning:
25/7    4340g
27/7    4090g     -250g
 2/8     4295g    +205g
10/8    4410g    +115g
24/8    4770g    +360g
31/8    5110g    +340g


Jag måste berätta att jag själv har gått ner till min inskrivningsvikt nu ;) Superskönt och jag hoppas att jag kan gå ner mer i vikt. Bara att kämpa vidare :)

Buzzador för småbarns-föräldrar

Buzzador har bett mig att rekrytera 5 stycken småbarnsföräldrar i dessa grupper:

- En kampanj som riktar sig mot föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen under september.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla. Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen inom bara några dagar, så ju snabbare dina bloggläsare registrerar sig som Buzzadorer desto större är chansen att de blir inbjudna till denna kampanj.

Om jag rekryterar 5 stycken så får jag ett presentkort, vilket skulle va skoj :)

Så gå in på denna länk:
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Lottie350  <---
och bli medlem!
Pilen pekar på länken, har inte hittat hur man byter färg på den :S
Men ni ska iaf ange Lottie350 som rekryterare.

Äntligen

Äntligen har Mirabelle somnat, så jag kunde göra någorlunda klart bloggen. De senaste dagarna har hon varit svårt att sova ner, hon somna bara i min famn och när jag lägger ned henne så vaknar hon. Alltså bara på kvällen. När hon ska sova på natten så somnar hon bara jag lägger ned henne i sängen.
Hon sover förästen i sin egna säng nu. Vi hade henne hos oss tills hennes månadsdag. Jag tyckte inte att det kändes tryggt att lägga henne i sin säng då jag inte kunde se henne. Nojjig för dessa kräkningar hon gör. Så vi tog bort ena sidan på spjälsängen och ställde vår säng mot hennes så hon sover ändå i sin egen säng men ändå nära mig. Så nu kan vi båda sova tryggt om natten :)

Alltså vi har ju haft det lite jobbigt med amningen, hon kan inte ta tag i bröstvårtan så vi har använt amningsnapp. Men då jag ammar henne kanske hon äter 5-10 min sen blir hon sömnig och snuttar bara. Hon somnar oftast efter en liten stund men vaknar sen kanske en halvtimme efter och är jättehungrig. För att hon ska få i sig så mycket bröstmjölk som möjligt så har jag pumpat ut. Hade en superbra pump men den funka inte längre så vi köpte en ny. Den är inte lika bra, suger inte ur lika mycket. Nu verkar det som om min mjölk börjar sina, det är supersvårt att ens få ut 30 ml när ja pumpar. Jag känner mig verkligen jätteledsen för det för jag vill ju som sagt att hon ska få i sig mer bröstmjölk än ersättning. Jag ammar/mysammar ca 3 gånger om dagen, ger ersättning efteråt, så jag håller det ju ändå aktivt.
Jag får helt enkelt fortsätta amma och pumpa och förhoppningsvis startar det igen, om det blir mindre å mindre får jag väl ge upp amningen :´(((

Kanske man ska göra någon nytta nu när hon sover?
RSS 2.0