Flashback friday #3

 
Haha ja guud vad jag skrattar när jag ser den här bilden. Det är ett big ass blåmärke från nåt helt annat än det ser ut att vara ifrån ;P

Minns det väl. Jag sitter vid min dator. På en datastol som går att gunga bakåt på. Sam kommer och ska busa med mig. Han trycker stolen bakåt så pass att den tippar. Min arm åker på kanten av datorbordet. Å fan va ont det gjorde minns ja!
Jag var gravid då med Mirabelle och när jag var till läkaren för att kolla foglossningen så frågade hon vart jag fått det ifrån. Om min man gör mig illa :P Förklarade som det var men hon såg skeptisk ut.

Jag tyckte dock att det var lite pinsamt blåmärke då den ser ut som en snopp haha. Alla fråga om Sam hade daskat mig hårt med den haha.  Jädrar vilken snopp han skulle ha då :Z Haha..

Bio med skrutt och plugg


Igår bestämde jag att jag skulle ta med Mirabelle på bio. Ville ha en mamma-dotter tid och passande nog så var det premiär på tingeling och piraterna. Så efter dagis så gick vi in till stan och undertiden filmen var så var Sam ute och gick med Eliam. Det var roligt att få lite egentid med henne.
 
Tidigare idag så var jag iväg in till stan med Malin och vi gick in till tingvallagymnasiet och pratade med en studievägledare. Jag har ju rätt dåliga betyg så när hon räknade på de jag har så uppfyller jag inte kraven så jag måste plugga upp ämnen som jag egentligen inte behöver till utbildningen men som ökar mina poäng så jag kan komma in. Gjorde en studieplan och kom fram till att nu till våren ska ja in och göra en prövning i datorkunskap då det ämnet inte finns längre men jag behöver det för att komma in på utbildningen jag vill göra. Sen till hösten ska jag plugga upp naturkunskap på distans. Och sen till våren därefter göra matte, svenska och engelska. Och förhoppningsvis hösten efter det komma in på vårdadministratör. Mina betyg går ju ut snart så jag måste verkligen ta itu med detta nu annars blir det jobbigt senare om jag vill plugga då ja inte kommer ha några betyg alls. Så hoppas att jag pallar det här, det måste jag!
 

Skillnaden mellan Mirabelle och Eliam

Här (ovan) är inlägget jag gjorde på Mirabelle när hon blev 6 månader.
Och nedan den ja skrev om Eliam.

Idag blir Eliam 6 månader!
Det är alltså ett halv år sedan han kom! Förstår inte hur tiden kan gå så fort. Ingen större skillnad sedan han blev 5 månader. Han vänder sig faktiskt inte fortfarande. Han kan lägga sig på sidan men inget mer. Jag försöker att ha honom mer på golvet nu men det är svårt för att han blir fort arg. Och det beror nog på att han blir frustrerad för att han inte kommer någon vart. Brukar låta honom få va arg en liten stund för att det är just då som han kämpar med benen och armarna, då kanske han kommer på tillslut hur han ska göra för att ta sig fram. Jag märker på honom när han inte vill något mer och då tar jag självklart upp honom.
Han har börjat sova färre gånger men längre åt gången. Vi har även börjat träna på att sova i egen säng, Han brukar vakna under kvällen och vill ha mer mat. Då lägger vi oss i sängen och när vi sen ska sova så lägger jag över honom i spjälsängen. Där sover han, vet inte hur länge, men tills han vaknar under natten då får han komma över till mig igen. Jag är alldeles för trött för att amma honom, vänta på att han somnar och sen lägga honom i sin säng igen. Nä jag ammar honom och somnar. Han är en väldigt glad kille. Älskar när hans syster kommer in i rummet eller leker med honom, då skrattar han som bara den. Nu har han växt ur liggdelen på vagnen så idag bytte vi till sittdelen vilket kändes lite ledsamt. Baby tiden känns förbi liksom nu. Men han blir nog gladare också när han är vaken i vagnen så han får se lite mer. Han äter inte heller så mycket mat. Han får smakportioner av gröt och fruktpuré. Det är dock inte så gott tycker han men jag ge honom det ändå. Det kanske blir bättre när han får till det mer hur man äter.
Han har fortfarande storlek 68 men ska strax lägga undan dem och ta fram stl 74. Han har fortfarande stl 4 på blöjor.
RSS 2.0